Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013


Ταχυδακτυλουργικά κόλπα: Η μαγεία στη ζωή μας!


«Το πιο όμορφο πράγμα που μπορούμε να βιώσουμε είναι το μυστηριώδες. Είναι η πηγή κάθε αληθινής τέχνης και επιστήμης» είπε κάποτε ο Α. Αϊνστάιν. Απίστευτα κόλπα με τραπουλόχαρτα, οδοντογλυφίδες, ποτήρια και ποτά μπορούν να καταπλήξουν την παρέα σας και να γεμίσουν με «μαγεία» την καθημερινότητά σας. Με τις γρήγορες κινήσεις και τα τεχνάσματα των χεριών να ακολουθούν κάθε μαγικό κόλπο, η ταχυδακτυλουργία χαρακτηρίζεται ως μια τέχνη, ένα χόμπι που θα κερδίσει την προσοχή σας! Ελευθερώστε τη φαντασία σας και ταξιδέψτε στον κόσμο της μαγείας…

Τεχνικές που βελτιώνουν τη «μαγεία» σας
«Σαν ντετέκτιβ»: Με αυτή την τεχνική δεν διεκδικούνται οι μαγικές δυνάμεις, αλλά δηλώνονται οι δεξιότητες του μάγου για ενισχυμένη παρακολούθηση της γλώσσας του σώματος, των εκφράσεων του προσώπου και της φωνής. Αποτελεί το ευκολότερο τέχνασμα στο χώρο της μαγείας, επιτρέποντας στο μάγο να ανακαλύψει ακόμα και ποιο αντικείμενο επιλέξατε κρυφά…
«Το ταξίδι μέσα στο χρόνο»: Η ικανότητα σας να «ταξιδέψετε» μέσα στο χρόνο αναπτύσσεται μέσα από πολλά μαγικά κόλπα. Ειδικότερα, αυτή η τεχνική σας επιτρέπει να «παγώσετε» το χρόνο και να μεταφέρετε ένα κέρμα από την τσέπη σας ακριβώς κάτω από το μαντίλι σας. Ύστερα, το κέρμα εξαφανίζεται και επιστρέφει ξανά στην τσέπη σας. Το συγκεκριμένο τέχνασμα περιέχει οπτικές οφθαλμαπάτες μέσα από την αλλαγή χρωμάτων και τις γρήγορες κινήσεις.
Δημιουργικότητα και φαντασία: Σημαντική προϋπόθεση για ένα εντυπωσιακό κόλπο είναι η παρουσίασή του στους θεατές. Μια πρόταση μπορεί να διασκεδάσει το θεατή ή ακόμα και να τον επηρεάσει ψυχολογικά, πείθοντάς τον για την αλήθεια της μαγείας. Το σκηνικό, το κουστούμι αλλά και η περιγραφή του τρικ μπορούν να καθορίσουν την επιτυχία του προγράμματός σας.
Τα τέσσερα μεγαλύτερα λάθη
Αρκετοί ερασιτέχνες ή και επαγγελματίες κινούνται μέσα από την κακή τεχνική της μαγείας. Ειδικά αν βρίσκεστε στα αρχικά στάδια εκπαίδευσης της ταχυδακτυλουργίας προσέξτε τις παρακάτω παγίδες…
  • Η αλαζονεία του μάγου: Κανείς δεν συμπαθεί ένα διασκεδαστή – μάγο που προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι πιο έξυπνος από το κοινό. Το show σας πρέπει να διαθέτει επικοινωνία με το κοινό και να μην μετατρέπεται σε ένα πάζλ ανακάλυψης του μυστικού.
  • Οι εθελοντές του show: Υπάρχουν μαγικά κόλπα που συνοδεύονται από εθελοντές του ακροατηρίου. Πρέπει να τους σέβεστε και να μην τους φέρνετε σε δύσκολη θέση μέσα από αστεία που τους προσβάλλουν.
    • Η ανεπαρκής προετοιμασία: Μαγεία δεν αποτελεί η αγορά αντικειμένων που συμβάλλουν στην επιτυχία ενός μαγικού τρικ. Αναγκαίος κρίνεται ο χρόνος για την ανάπτυξη και την εξάσκηση των μαγικών κόλπων, ώστε να τα προσαρμόσετε στην προσωπικότητα και στο χαρακτήρα της ψυχαγωγίας σας.
    • Η δόμηση του show: Είναι σημαντικό τα κόλπα να είναι ανακατεμένα στο show. Ένα τέχνασμα καρτών, στο οποίο ο θεατής επιλέγει μια κάρτα και ο μάγος τη βρίσκει μπορεί να διασκεδάσει το κοινό, αλλά πέντε τέτοια κόλπα καταντούν βαρετά και άσκοπα
Ξεπερνώντας τη Νευρικότητα
Ίσως το πιο δύσκολο πράγμα για ένα νέο μάγο είναι η νευρικότητα μπροστά στο πλήθος. Το μυστικό κρύβεται πίσω από την σκληρή εργασία του μάγου. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί η άψογη προετοιμασία και η εξάσκηση μπροστά στον καθρέφτη, ώστε να τονωθεί η εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας. Επιπλέον, όταν βρίσκεστε μπροστά σε κοινό, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επικοινωνία για να μπορείτε να σώσετε κάθε πιθανό λάθος μέσα από το χιούμορ.Μην προσπαθείτε να ξεγελάσετε τους θεατές αλλά να τους προσφέρετε μια διασκεδαστική εμπειρία. Μην σκέφτεστε ότι μπορεί να γελοιοποιηθείτε και να αποκαλύψετε το μυστικό του μαγικού κόλπου σας. Να γνωρίζετε ότι μόνο έτσι μπορείτε να αποκτήσετε εμπειρίες… μέσα από τα λάθη σας!
Μαγικά κόλπα… από το σπίτι!
Κάθε υποψήφιος ταχυδακτυλουργός, ερασιτέχνης ή επαγγελματίας, μπορεί να εξασκεί την τέχνη των μαγικών κόλπων από το σπίτι του μέσα από τα ανάλογα βιβλία και sites. Παράλληλα μπορεί να επισκεφτεί ειδικές σχολές ταχυδακτυλουργίας…
«Μαγικά» Βιβλία
Mark Wilson's Complete Course in Magic”: Πολλοί μάγοι άρχισαν την εκπαίδευσή τους με το βιβλίο του Mark Wilson, που καλύπτει κάθε απορία ή περίπλοκη αυταπάτη της ταχυδακτυλουργίας. Κατευθύνει τον ενδιαφερόμενο με μικρά βήματα προς την εξέλιξη και τα εντυπωσιακά κόλπα.
The Complete Idiot's Guide to Street Magic”: Πρόκειται για έναν οδηγό από τον Tom Ogden που απευθύνεται κυρίως στους αρχάριους μάγους. Διδάσκει την αυτοσχέδια μαγεία, διαθέτει αναλυτικές οδηγίες και «ανοίγει» το δρόμο προς διασκεδαστικά μαγικά κόλπα που θα σας «κλέψουν» την καρδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου